Individuele Coaching

Bij deze vorm van coaching zullen we in een kort traject een bepaald probleemgebied behandelen, waarin we tot de kern van de zaak komen. Met deze kern en de onderliggende emotie gaan we aan de slag, waarbij de kracht van de adem een grote rol zal spelen

Normaal gesproken gaat ademen vanzelf. De snelheid en diepte van je ademhaling past zich aan het niveau van je activiteit aan. Ook in stressvolle situaties kun je merken dat je adem mee-reageert. Het zou kunnen dat je wat hoger gaat ademen dan anders of dat je je adem inhoudt of vast zet.

Als dit voor een korte tijd is, heeft dit geen nadelige gevolgen. Het lichaam is in staat om zelf de balans te herstellen. Spanning en stress die echter langer aanhouden, kunnen tot een patroon leiden waarbij minder efficiënt geademd wordt. Dit kost onnodig veel energie en ligt aan de basis van veel spanning en emotionele ­klachten. Een gezondere manier om met stress om te gaan, kan aangereikt worden via de ademcoaching.

Deze coaching is een individuele manier van werken waarbij de adembeweging van de behandelde persoon ondersteund en begeleid wordt. De specifieke ademhalingstechniek zorgt er voor dat meer zuurstof op celniveau wordt opgenomen, hetgeen resulteert in een fysieke en emotionele vitalisering. Dit leidt tot een hoger niveau van bewustzijn. Zo leer je weer optimaal te ademen met alle positieve resultaten van dien!

Ook leer je je natuurlijke adembeweging (her)kennen. De reacties van je adem en lichaam op spanning worden vertrouwder en beter hanteerbaar. Het leren herkennen van de signalen van je lichaam vóórdat er een opgehoopte spanningstoestand ontstaat, speelt hierbij een belangrijke rol.

Zo zal het ervaren van je natuurlijke adembeweging je lichaamsbewustzijn vergroten en helderheid geven over je reactiepatronen. Dat kan je helpen om lichamelijk en/of emotioneel weer in balans te komen. Het ondersteunt je ook om te ervaren/voelen waar je werkelijke kracht ligt en om aan te sluiten bij wat je werkelijk wilt in je leven. Je innerlijke en uiterlijke houding kunnen zich gaan reorganiseren zodat je een vorm kunt vinden waarbij je jezelf kunt zijn, ook in stressituaties.

 

Uit het hoofd in het lijf!

De kracht van ademen is een werkelijk prachtige manier om in contact met je lijf te komen en daarmee met de diepste kern van jezelf. Het is ook een hulpmiddel dat je mee kunt nemen in je leven voor alle mogelijke nare momenten die nog zouden kunnen komen. Wanneer je leert door onprettige momenten heen te ademen door een open, verbonden ademhaling, zullen deze momenten geen grip kunnen hebben op de kwaliteit van je leven.

 

Voor wie is deze coaching geschikt?

De individuele coaching is een geschikte behandelvorm voor mensen die vanuit een contact met zichzelf willen leren om (anders) met stresssituaties om te gaan. Burnout-verschijnselen, hyperventilatie, overspannenheid zijn duidelijke tekenen van het lichaam dat het tijd is om pas op de plaats te maken. Ook andere spanningsklachten als hoofdpijn, slaapstoornissen, vermoeidheid, spierspanningen, vage klachten, etc. kunnen met behulp van deze coaching effectief benaderd worden.

Ook als je innerlijk tot rust wilt komen en ruimte wilt creëren voor aspecten van je mens zijn die tot nu toe niet of te weinig aan bod zijn gekomen kan deze coaching ondersteunend zijn.

Maak hier een afspraak